raihan's FotoPage

By: raihan hassan

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 13-Aug-2008 09:26 Email | Share | | Bookmark
scotland

 
C:\Users\rusdi\Pictures\2008-08-10 scotland\edinburgh1.jpg


Monday, 27-Aug-2007 20:21 Email | Share | | Bookmark
Cleethorpes

cbs Gainsborough
 
Waltham Windmill
View all 24 photos...
hari ni Bank Holiday Monday utk menyambut musim luruh...cuti-cuti time matahari tgh bersinar ni takkan nak duk rumah saja..
perjlnn ke Cleethorpes ni mengambil masa lebih kurang sejam setengah kalau tak singgah di mana-mana la tempatnya di North Lincolnshire-bersententangan dgn Hull.. agenda sampingan ialah ke carboots yg ada di sepanjang perjalanan heheehe..kali ni kami pergi bersama family Zahuri dan K pah.
carboots pertama ialah di Gainsborough..carboot ni ialah one of the biggest carboot in the UK..dibuka dr jam 7am-3pm..ms kami sampai masih belum byk kedai/gerai yg dibuka, almaklumlah awal sangat..
kemudian singgah lg ke 2nd carboot tp org dah nk tutup kedai...yg 3rd tu tak dpt nk singgah sbb takde parking.

adik nia yg happy gi piknik..

kami berhenti kejap di Waltham,Grimsby. Tempat ni ada satu windmill yg dibina pada tahun 1878-80..
kat sini juga ada miniture railway dan RURAL MUSEUM OF LINCOLNSHIRE LIFE[http://www.walthamwindmill.co.uk/index.html]..tp kami tak singgah pulak museum tu, rugi rasanya..tp muizz sempat ler naik mini train tu.
lepas tu kami terus heading to the final destination which was the Cleethorpes beach..ramainya org...kawasannya ala2 Lumut. parking penuh sepanjang pantai. alhamdulillah ada 2 parking bersebelahan..apalagi terus le ke agenda utama makan..heheh
lepas makan jalan2 ke sekitar kawasan tu..ada factory outlet untuk shopping,ada juga lake dgn angsa2 putih dan bot2 yg boleh disewa..ms sampai tu ada satu band tengah mainkan lagu2 romantik. Org2 putih ni pula duduk2 atas rumput dan menikmati muzik ni, memang best..cuaca pula elok tapi angin agak sejuk..
pantainya landai macam Port Dickson.Masa sampai laut tengah surut, so jauh je nampak gigi pantai. ada kawasan khas untuk anak2 main pasir.ada kolam mandi jugak. jalan khas bertar dibina terus ke pantai, jadi senang lah utk pengunjung, boleh bawa pram or nk cycling....
][img]


Saturday, 7-Jul-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
Castleton

 
 
 
View all 26 photos...



ini kali ke2 ke sini..dulu tersesat...tak tahu apa yg bestnya..kali ni kami dah tau rupanya kat sini ada gua2 yg menarik dan rupanya dlm gua tu ada batu2 permata yg cantk...yg famous sekali ialah Blue John...warnanya purple..cantik betul sbb kat Malaysia tak pernah jumpa batu permata mcm ni (ke aku yg tak tahu?hehe) kat Castleton ni org dtg berpusu2 nk hiking dn exploring the cavern..kami tidaklah..gua kt negeri sendiri pun tak pernah masuk..
dulu dtg sini ikut jln lain..kali ni lalu merentasi empangannya..jln ni sbnrnya jln alternatif ke Manchester jg..cantik permandangannya..kalau winter mesti penuh dgn snow..ala2 percutian Salem High Country gitu..

ni lah empangan yg cantik tu..Ladybower namanya...nk kn cek boleh wat BBQ ke tak tempat nih..kalu boleh best gak

walaupun matahari terik tp suhu agak sejuk..mungkin sbb kawasan ni agak tinggi. nasib baik Nia bawa jaket spare.[img][img]


Saturday, 23-Jun-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
york lagi..York Minster and National Railway Museum

York Minster
 
 
View all 23 photos...
masa kat York minster ni kami snap byk jugak la gambar...


sebelum balik kami singgah di National Railway Museum.sebelum masuk muzium sempat la menghabiskan makanan yg tak sempat dihabiskan tadi.kami makan bawah pokok je.haha mesti org2 putih tu pelik tengok kami.

Ada banyak train dalam muzium ni sejak dari zaman 1800-an lagi.Masuk free.Cuma parkingnye sangat la mahal.£7 perentry..kopak duit papa asik bayar parking je kat york ni muizz suka sangat la, asyik sebut `tomas and pen '(Thomas and Friend)...suka sangat sampai susah nak tangkap, yelah asik berlari2 saja dalam bangunan.adik nia jugak best, ..[img]


Saturday, 23-Jun-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
york-jalan2 summer

ni ms kat carboot
 
depan York racecourse
View all 12 photos...
hari ni kami jalan2 ke york...kira kali ke2 lah ni..dulu bawa mama..hari ni bawa cik jan pulak.dulu tak sempat nak round kali ni kiranye nak round habis2an la ni. the journey took about 1 1/2 h from our home. kali ni zahuri/ k.pah `s family pun join.kami bawa spagetti, karipap pusing,k pah pula bawa nasi ayam. first destination was york racecourse where the york's carboot was held.alah alang2 gi york ni jenguk lah carboot diorang.
kami singgah kat padang utk menjamu selera..tgh2 syok hujan turun dgn lebat.kesian muizz habis lencun nasib baik bawa jaket spare...cik jan punya spagetti dlm pinggan tiba2 jadi berkuah pulak...

saat2 sebelum hujan............


masuk je dalam kereta hujan tiba2 berhenti. takpela, selera pun dah terbantut .kami pun terus heading to the city.
our 2nd destination was the Clifford tower. masa ni mendung semula, angin kuat, adik nia nampak sejuk je..nasib baik pram tu ada cover, takde la dia sejuk sgt.lepas ambik gambar, kami jalan terus ke pusat bandar.org ramai betul....macam2 bangsa ada. masa ni cuaca dah cerah semula..alhamdulillah.

kami ke york Minster.cantik bangunannya... sempat la berposing beramai-ramai.muizz suka sgt sebab ramai org.adik nia pulak asyik tido..
[img][img]


[<<  <  [1]  2  3  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net